Mooie halsband hond met naam kopen

Waar let je op: een Hondenhalsband met Naam bestellen

Als je opzoek bent naar een halsband voor jouw hond met naam en eventueel zelfs het telefoonnummer erop, dan zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Er is veel aanbod aan hondenhalsbanden met naam, maar je kunt ook al snel een miskoop doen. Niet elke halsband is namelijk prettig voor de hond, dit hangt af van het materiaal, maar ook het soort halsband. Er zijn bepaalde type halsbanden die wij afraden en juist aanraden. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Halsband voor de hond met naam

Veel mensen zijn opzoek naar een halsband met naam voor hun hond, eventueel ook nog met een telefoonnummer erop of andere tekst zoals: “niet aaien”, “houd afstand”, “niet voeren”. Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk.

Een hondenhalsband met naam en telefoonnummer is functioneel: als jouw hond een keer wegloopt en iemand vindt jouw hond, dan kan je meteen gebeld worden. Dit kan ook met een metalen penning, maar het nadeel hiervan is dat een metalen penning kwijt kan raken of af kan slijten. Ook rammelt een penning bij elke stap, wat onprettig is voor de hond.

Bij ons kun je je eigen halsband samen laten stellen, helemaal naar wens. Er zijn allerlei kleurencombinaties mogelijk, verschillende lettertypes en verschillende sluitingen. We hebben een kliksluiting, maar ook een magnetische sluiting. Omdat je zelf alles kunt kiezen kan je ervoor zorgen dat jij je droomhalsband ontwerpt en door ons laat maken.

Stoere halsband hond

Waar let je op als je een halsband met naam wil bestellen?

Er zijn een aantal tips die wij mee willen geven als je opzoek bent naar een halsband met naam (en telefoonnummer). Houd hier rekening mee als je er een op het oog hebt:

  1. Let erop dat de halsband gemaakt is van zacht materiaal, zonder harde of scherpe randen. De halsband dient goed afgewerkt te zijn en geen open eindes te hebben, omdat dit kan zorgen dat het materiaal gaat rafelen.
  2. Let erop dat de halsband niet te dun is. Een bredere halsband verdeelt de druk namelijk beter op de hals dan een dun halsbandje. Dit zit voor een hond fijner en je hebt minder kans op letsel als een hond opeens trekt.
  3. Let erop dat de halsband geen slippende of corrigerende werking heeft. Een correctie in de nek kan veel schade aanrichten. Je hebt halsbanden die zo staan afgesteld dat ze wurgen als de hond trekt (om het trekken ‘af te leren’), maar hier los je niets mee op. Lees dit artikel eens, waarin je tips krijgt wat je kunt doen als jouw hond trekt.
  4. Let erop dat de halsband professioneel in elkaar wordt gezet. Dit wordt gedaan met een goede professionele naaimachine, bij voorkeur een industriële. Hierdoor weet je zeker dat stiksel niet losraakt als jij met jouw hond langs de weg loopt.
  5. De naam van de hond kan op verschillende manieren in de halsband gemaakt worden. Je hebt bedrijven die de naam bedrukken, erop plakken met stickers of borduren. Wanneer de halsband geborduurd wordt blijft de naam het langs mooi. Want stickers en bedrukken zal altijd gaan slijten. Bij borduursel heb je hier ook mee te maken, maar pas na veel langere tijd.

Hondenhalsband met naam

Gepersonaliseerde halsband hond

Het voordeel van een gepersonaliseerde halsband ten aanzien van een standaard halsband is de mogelijkheid om hem samen te laten stellen naar wens. Hierdoor krijg je echt een unieke hondenhalsband die geen enkele andere hond heeft. Je kunt bijvoorbeeld een stoere halsband voor je hond door ons laten samenstellen, maar ook een schattige of bijzondere, die helemaal uniek is. Wij kunnen veel op de halsband laten borduren met onze professionele borduurmachines.

Welke halsbanden zijn verboden voor honden?

In Nederland zijn normale halsbanden niet verboden, maar sinds 1 januari 2022 mag je niet meer met een stroomband of blafband met stroom lopen met je hond, dan ben je illegaal bezig. Gelukkig maar, want dit is niet de juiste manier om een hond op te voeden.  Helaas is het nog wel toegestaan om deze halsbanden te verkopen en is er weinig controle op het gebruik hiervan. Sliphalsbanden, slipkettingen en wurgbanden nog niet verboden, ondanks dat dit type halsbanden ook voor veel schade zorgt. Lees ook ons blog over sliplijnen, trainingslijnen en slipkettingen voor honden.

Halsband hond met naam

Welke halsband is het beste voor een hond?

De beste halsband voor een hond is een halsband die geen corrigerende werking heeft, van zacht maar stevig materiaal gemaakt wordt en geen scherpe of harde randen en afwerkingen heeft. Een goede halsband is bijvoorbeeld een halsband met een klikgesp of ander kliksysteem, waaraan je een lange hondenlijn van 3 meter (of langer) bevestigt. Zorg er altijd voor dat de halsband niet wurgt en niet te strak zit, maar ook niet zo los dat de hond zijn kop er doorheen kan halen.

Is een halsband goed voor een hond?

Een halsband is niet altijd goed voor een hond, maar in sommigen gevallen kan je niet anders dan een halsband gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer een hond een operatie heeft ondergaan, nog geen tuigje gewend is en stap voorstap moet wennen of wanneer een hond aangeeft een tuigje echt onprettig te vinden.

Een tuigje is anatomisch gezien beter dan een halsband, omdat het voor betere drukverdeling zorgt en veel minder impact heeft op het lichaam als een hond plotseling trekt. Met een halsband kan je nekletsel veroorzaken bij je hond. Daarom is het belangrijk om een niet-corrigerende halsband te kiezen die wat breder is dan normaal. Zodat ook bij de halsband de druk wat meer verdeeld wordt. Als jouw hond een halsband draagt ga hier dan bewust mee om en ga niet corrigeren door rukjes te geven in de nek.

Welke halsband tegen trekken?

Er is geen enkele halsband geschikt om trekken af te leren of te stoppen. Wanneer je denkt dat je met een halsband het trekken gaat verhelpen, dan heb je dit echt mis. Een hond trekt niet zonder reden en wanneer je corrigerende middelen inzet, onderdruk je deze redenen. Je bent bezig met symptoombestrijding zonder dat je werkt aan de oorzaak. Een hond zal nooit écht ontspannen wandelen op het moment dat je hem onderdrukt. Wij hebben een heel handig blog geschreven vol tips over wat je kunt doen als jouw hond aan de lijn trekt.

Bestel een halsband met naam voor jouw hond!

Bij de webshop van Dierenoppas Amersfoort staan we voor kwaliteit, niet voor niets hebben wij veel terugkerende klanten die hondenproducten zoals deze hondenhalsbanden met naam bestellen. Wanneer je bij ons bestelt, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Bekijk onze reviews, ervaringen en beoordelingen op Trustpilot en Google
  •  Uniek assortiment met hondenproducten
  • Wij doen er alles aan om je bestelling snel te versturen
  • Alle bestellingen worden zorgvuldig ingepakt
  • Je kunt ons altijd mailen, zelfs in het weekend
  • Ben je niet tevreden? Laat het weten. Dan zoeken we een passende oplossing
  • Veilig betalen met iDeal of Paypal

Meer leren over hondengedrag?

Wil je meer lezen over het begeleiden van honden en hondengedrag? In mijn boek: ” Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden” staan allerlei nuttige en handige informatie geschreven volgens de nieuwste inzichten. Omdat jij dit blog gelezen hebt, kun je mijn boek bestellen zonder verzendkosten! Gebruik hiervoor de kortingscode “Kortingliefdevol”.

Hond liefdevol opvoeden en begeleiden

___________________________________________

Heb jij iets gehad aan dit blog? Laat ons weten of je wat geleerd hebt en of het jou en je hond heeft geholpen. Laat het weten in een reactie!

___________________________________________

Delen van dit blog (de link) mag voor niet-commerciële doeleinden, maar alleen als de juiste bronvermelding erbij wordt zet (een link die doorlinkt naar dit blog en onze website). Voor commerciële websites is het gebruiken van de tekst door middel van kopiëren/plakken van de tekst; of tekst op een of andere manier overnemen; en/of foto’s kopiëren en gebruiken niet toegestaan en maakt inbreuk op auteursrecht. Neem bij twijfel contact met ons op.

Bekijk ook de Facebookpagina en de Instagram van Dierenoppas Amersfoort!

Benieuwd naar andere hondenblogs? 

[BLOG] Wat jij nog niet wist over het wandelen met een lange riem!
[BLOG] Maar dat hoort toch zo? Snuffelbehoefte van de hond
[BLOG] Honden en tennisballen, is het wel zo natuurlijk en gezond?
[BLOG] Je puppy laten janken en piepen (in de bench), is dat wel goed?

Volg ons op Facebook en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *