Katoenen Badjas voor Honden – Warme Hondenbadjas

44.9062.90

Ecologische Katoenen hondenbadjassen

Ecologische hondenbadjas | katoen | antibacterieel | schimmelwerend

Naast onze populaire hondenbadjassen van microvezel en bamboo hebben we nu ook deze ecologische hondenbadjas gemaakt van katoen in ons assortiment. Bij deze badjas is rekening gehouden met het milieu. Het is een ademende en goed drogende badjas. De katoenen badjas heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, waardoor je hond geurvrij blijft. Het duurzame katoen is vriendelijk voor het milieu.

De katoenen hondenbadjassen hebben een prachtige pasvorm, aansluitende details en zijn erg functioneel. Deze badjassen hebben een lekkere hoge kraag. De kwaliteit is niet te vergelijken met goedkopere badjassen. Ze gaan een hondenleven lang mee, krimpen niet én blijven jaar na jaar perfect vocht opnemen. Deze kwalitatieve katoenen hondenbadjas is een hele fijne investering waar je jarenlang plezier van hebt.

Waarom zou je kiezen voor een katoenen honden badjas? Het is geen mode-item maar écht een functioneel kledingstuk voor de hond. De hond heeft de katoenen badjas 30-45 minuten aan en is daarna vrijwel droog. Ook handig als de hond hydrotherapie krijgt. Ideaal bij honden die het snel koud hebben, honden met lange dikke vacht die normaal uren nat blijven, honden die van zwemmen houden of regelmatig gewassen worden. Met een katoenen hondenbadjas heb je geen modder meer op de muren én snel een droge warme hond!

De voordelen

  1. Gemaakt van mooi dik 450gr hotelkwaliteit katoen. Het materiaal voelt fijn aan, is antistatisch en heeft een zeer goede vochtopname.
  2. Katoen is natuurlijker dan microvezel en warmer, microvezel neemt daarentegen wel net wat meer vocht op.
  3. De buik is helemaal bedekt, je maakt de katoenen hondenbadjas eenvoudig vast met een bevestiging op de rug en buik. De badjas blijft hierdoor mooi zitten en schuift niet. Er zit klittenband bij de staart, zodat je de staart niet door een opening hoeft te duwen en je geen losse flap bij de staart hebt.
  4. Deze stof neemt veel vocht en vuil direct in de de stof op, niet alleen oppervlakkig maar ook in de ondervacht van de hond. De stof is ademend en broeit niet, zodat de huid niet beschadigt en kan luchten (zo voorkom je hotspots).
  5. Onze katoenen badjassen voor honden zijn duurzaam en gaan jarenlang mee. Een badjas kan honderden keren gewassen worden zonder dat het slijt en zonder dat het de eigenschap van goede vochtopname verliest.
  6. Onze katoenen hondenbadjassen worden niet gemaakt in China. Ze worden met liefde met de hand gemaakt in Portugal door een Nederlands bedrijf.
  7. Onze katoenen hondenbadjassen zijn betaalbaar, ook de grote maten hebben vergeleken met andere badjassen een zeer goede betaalbare prijs voor de kwaliteit die je krijgt. Hadden we al gezegd dat ze een hondenleven lang meegaan? De prijs is het dan ook zeker waard.
  8. Ook te gebruiken als pyjama als een hond het ‘s nachts koud heeft.
  9. Bij het maken worden géén giftige stoffen gebruikt.
  10. Onze katoenen badjassen zijn geschikt voor de wasmachine en droger.
  11. Je steunt een klein bedrijf die met veel zorg en liefde jouw bestelling verstuurt. Wij hebben van alle kleuren en maten meerdere stuks zelf bij ons op voorraad (dus niet in een groot onpersoonlijk warehouse). We versturen alles zelf waardoor je het snel in huis hebt. Bij vragen over de maat heb je met ons persoonlijk contact.

✔ De hond is snel droog na regen of bad
✔ Geen spetters bij het uitschudden
✔ Houdt het huis schoon
✔ Bekijk onze losse hondenmouwen
✔ Bekijk onze hondencapuchons
✔ Bekijk ook onze handdoeken voor honden
✔ Bekijk onze warme hondenjassen
✔ Bekijk onze hondenbadjassen mét poten

De verzendkosten zijn €5,95 euro (NL). Levering is 1-2 werkdagen via PostNL. We versturen ook naar Duitsland en België. Verzending in heel Europa is mogelijk, neem contact op.

Bestel hier een Katoenen Hondenbadjas ↓

Maattabel (of scrol naar beneden)

SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , , ,

Beschrijving

Katoenen badjas voor honden van hotelkwaliteit

Naast onze populaire hondenbadjassen van microvezel en bamboo hebben we nu ook deze hondenbadjas gemaakt van ecologisch katoen in ons assortiment. Bij deze badjas is rekening gehouden met het milieu. Het is een ademende en goed drogende badjas. De katoenen badjas heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, waardoor je hond geurvrij blijft. Het duurzame katoen is vriendelijk voor het milieu.

Scrol naar beneden voor alle informatie!

Waarom een katoenen badjas voor de hond?

De katoenen hondenbadjassen hebben een prachtige pasvorm, aansluitende details en zijn erg functioneel. Deze badjassen hebben een lekkere hoge kraag. De kwaliteit is niet te vergelijken met goedkopere badjassen. Ze gaan een hondenleven lang mee, krimpen niet én blijven jaar na jaar perfect vocht opnemen. Deze kwalitatieve katoenen hondenbadjas is een hele fijne investering waar je jarenlang plezier van hebt.

Waarom zou je kiezen voor een katoenen honden badjas? Het is geen mode-item maar écht een functioneel kledingstuk voor de hond. De hond heeft de katoenen badjas 30-45 minuten aan en is daarna vrijwel droog. Ook handig als de hond hydrotherapie krijgt. Ideaal bij honden die het snel koud hebben, honden met lange dikke vacht die normaal uren nat blijven, honden die van zwemmen houden of regelmatig gewassen worden. Met een katoenen hondenbadjas heb je geen modder meer op de muren én snel een droge warme hond!

De katoenen hondenbadjassen zijn wasbaar op 30 graden en kunnen in de droger.

Hond opmeten voor de juiste maat

Lees hier de uitleg hoe je het beste kunt meten welke maat hondenbadjas jouw hond nodig heeft. Een paar cm verschil betekent vaak al een andere maat badjas, vandaar de uitgebreide uitleg hoe je het beste kunt meten. Twijfel je over de maat? Neem dan contact op, dan helpen wij je persoonlijk. Het is zonde als je straks extra verzendkosten kwijt bent omdat de maat niet klopt door verkeerd meten.

Veel mensen meten niet correct en waardoor de badjas te groot is. Hoe komt dit? Veel mensen meten namelijk vanaf het punt onderaan de nek en dat is niet(!) de juiste manier.
Dit is wel de juiste manier: je meet vanaf de achterkant van de voorpoten naar boven getrokken (dan zit je op de schouders en niet onderaan de nek) tot begin staartaanzet. Je kunt ook een lijn trekken vanaf de hak van de voorpoot omhoog, maar dit werkt alleen als de hond goed ‘vierkant’ staat met rechte poten.

Hoe hondenbadjas opmeten hond

Bij deze hond is foutief gemeten: namelijk vanaf de nek (rode lijn). Labradoodle weegt 22,5kg en volgens het baasje is de rug 60cm lang en koopt maat L, deze is echter véél te groot. Maat L is voor honden vanaf 40kg. Een hond van 22,5kg heeft vrijwel altijd een S (ruglengte tot 50cm). Wanneer wij de hond nameten (groene lijn) komen we uit op 47cm. Een S past hierdoor goed. Houd er rekening mee dat je niet naast de hond meet (zoals op deze foto), maar bovenop de rug van de hond. Daarnaast begin je met meten vanaf de achterkant van de voorpoot en niet in de nek.

Een aantal punten zijn belangrijk voordat je meet:

  1. Meet alsjeblieft nauwkeurig en neem bij twijfel altijd contact op, we helpen je graag en je hebt snel antwoord.
  2. Onze badjassen kan je niet vergelijken met de maatvoering van andere merken. Heb je van een ander merk een L, dan heb je van dit merk een andere maat nodig. Dit komt nooit overeen.
  3. Heb je al een regen/winterjas van ons? De regenjassen vallen groter dan de badjassen! Vaak heb je voor de regenjassen een maat kleiner nodig dan voor de badjas. Heb je een regenjas maat S dan heb je van de badjas vaak een M nodig (meestal, dit wisselt ook per hond). Koop niet zonder te meten 2 dezelfde maten. Meet de hond altijd nauwkeurig op. Zowel de maattabel van de regenjassen is compleet anders én voor de badjas meet je de hond bij andere punten op.
  4. Hoe kleiner de hond, hoe nauwkeuriger er gemeten moet worden. Bij kleinere honden meten mensen al snel te groot, omdat 1-2cm verschil al een andere maat kan betekenen. Dit neemt niet weg dat er ook bij grotere honden nauwkeurig gemeten dient te worden.

Badjas aanmeten voor hond

Honden badjas: hoe kies je de maat?

  1. Het gewicht kan een indicatie geven van de maat: maat 2XS is vaak voor hondjes van zo’n 10kg, maat XS is vaak voor honden van 15kg, maat S voor honden van rond de 20kg, maat M voor honden rond de 30kg en maat L voor honden van 40kg. Dit geldt niet voor honden met overgewicht. Het gewicht staat ter indicatie, een hond van 20kg zal vrijwel nooit maat M passen. Wat altijd leidend is, is de ruglengte. 
  2. Laat de hond staan waarbij de poten recht staan (meet niet zittend of liggend!)
  3. Trek een denkbeeldige lijn vanaf de achterkant van de voorpoten door naar de rug. Vanaf dit punt kan je meten omdat je nu op de schouders zit (niet in de nek).
  4. Nu begin je met meten vanaf het midden van de schouders (niet in de nek) tot het begin waar de staart begint. Meet niet over de staart heen, maar echt tot aan de staartaanzet.
  5. Kijk nu naar de maattabel die hieronder staat en bepaal welke maat past.
  6. Heeft jouw hond een hele dikke vacht (New Foundlander, Husky, Malamute, Sheltie, Schotse langharige collie etc.) dan is het soms handig om een maat groter te nemen als je op het randje tussen twee maten zit. Dit komt omdat de vacht extra ruimte inneemt. Dit geldt vaak niet voor Labradoodles (tenzij je op het randje zit én de doodle echt een hele dikke volle vacht heeft).
  7. Bij Engelse Bulldogs, Engelse Stafford en andere bull-achtige kan je het beste niet naar het gewicht kijken, deze honden hebben een kortere rug dan normaal, maar zijn vaak wel breed. Hierdoor heb je vaak een maat groter nodig dan de lengte die je meet. Neem contact met ons op voor de juiste maat.
  8. Houd er rekening mee dat als jouw hond een behoorlijk dikke nek heeft (door overgewicht of een gigantisch dikke vacht) of een extreem brede borstkas (zoals bij bulldogs) dit kan betekenen dat de badjas net wat hoger komt te zitten waardoor hij te kort kan zijn. Dit is vaak alleen als je net op het randje tussen twee maten in zit, kies dan de grotere maat.
  9. Let op! Meet je te veel richting de nek, dan is de badjas vaak te groot. Bij de maatvoering wordt namelijk géén rekening gehouden met de kraag die aan de badjas zit. De maatvoering gaat van de achterkant van de voorpoten tot staartaanzet. Veel mensen meten te veel naar de nek toe of meten te ver door naar achteren. Een paar cm verschil betekent al snel een andere maat en dan is de badjas te groot.
  10. Is er verkeerd gemeten en past de badjas niet goed? Ruilen is geen probleem, neem hiervoor contact op. Bij ruilen zijn de verzendkosten (heen en weer) voor eigen rekening. Langskomen op afspraak is ook mogelijk (en gratis).
  11.  Als je een badjas wil ruilen of retourneren, geef dan het volgende aan ons door via de mail (e-mail: info@dierenoppasamersfoort.nl)
    1) De maat van de badjas.
    2) Het ras, gewicht en ruglengte van de hond.
    3) Een foto van de hond met de badjas aan, waarop je de hele hond ziet vanaf de zijkant.
    Op deze manier kunnen wij jou goed helpen en indien nodig onze retourinstructies mailen. Veel producten worden onnodig retour gestuurd die met wat aanpassingen door tips van ons prima passen (en dat scheelt jou weer verzendkosten). Een retour dient altijd eerst aangemeld te worden via de mail voordat je het kan opsturen.

Badjas meten begin boven schouders hondenbadjas hond honden chillcoat2

Ons Labrador teefje van 34kg heeft een ruglengte (schouders tot staartaanzet) van 54cm en draagt een badjas (en regenjas) maat M.

Hondenbadjas is te groot verkeerd gemeten teckel

Deze badjas is te groot (dit is maat 2XS, de teckel heeft een ruglengte van 32cm). Er is tijdens het meten te veel naar de nek gemeten. Maat 3XS past bij deze teckel perfect. Belangrijk is om niet vanaf de nek te meten maar pas vanaf de schouders.

Badjas te klein gemeten

Bij deze hond is er net te kort gemeten waardoor de badjas te klein is.

Pasvorm hondenbadjas

Een badjas is niet te groot als er door de bolling wat stof over de staart heen steekt. Dit komt door het drukknopje onder de staart. Kijk naar hoe de badjas zit bij de rest van het lichaam. Alles wordt bedekt op deze foto en dat is belangrijk.

Maattabel badjas hond

Maat Ruglengte Prijs badjas
5XS 16-21cm €44,90
4XS 21-26cm €45,90
3XS (gewicht hond +/- 7,5kg) 27-32cm €47,90
2XS (gewicht hond +/- 10kg) 33-38cm €48,90
XS (gewicht hond +/- 15kg) 39-44cm €49,90
S (gewicht hond +/- 20kg) 45-50cm €51,90
M (gewicht hond +/- 30kg) 51-56cm €53,90
L (gewicht hond +/- 40kg) 57-62cm €55,90
XL 63-68cm €57,90
2XL 69-74cm €60,90
3XL 74-84cm €63,90
  • Let op: het gewicht staat erbij zodat je een beetje een beeld hebt of je goed zit met de maat. Het gewicht is niet leidend, de ruglengte wel. Onze ervaring is vaak dat het gewicht een goede graadmeter is of je de juiste maat hebt. Iemand die voor een hond van 20kg een M koopt of voor een hond van 30kg een XL koopt zal zeker een te grote badjas kopen.
  • Voor kleine Chihuahua’s en hondjes van zo’n 2kg heb je een 6XS nodig. Die hebben we niet standaard op voorraad, neem hiervoor contact op.
  • Bij Engelse Bulldogs, Engelse Stafford en andere bull-achtige kan je het beste niet naar het gewicht kijken, deze honden hebben een kortere rug dan normaal, maar zijn vaak wel breed. Hierdoor heb je vaak een maat groter nodig dan de lengte die je meet. Bij twijfel neem contact met ons op.

Klik hier om te bestellen

Garantie op de kliksluitingen van de badjas

Kliksluitingen van badjassen kunnen kapot gaan door verschillende invloeden van buitenaf kapotgaan. Bijvoorbeeld doordat een hond hierin bijt of ermee rolt op harde ondergrond. Ook kan het kunststof verzwakken of verbuigen wanneer je er per ongeluk op staat, de sluiting tussen de deur laat komen of de sluiting scheef in elkaar drukt met te veel kracht. Let er tevens op dat de sluitingen altijd in elkaar zitten als je het product wast in de wasmachine.

Bestel een katoenen hondenbadjas

Bij de webshop van Dierenoppas Amersfoort staan we voor kwaliteit, niet voor niets hebben wij veel terugkerende klanten die bij ons producten zoals deze katoenen hondenbadjas bestellen. Wanneer je bij ons bestelt, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Bekijk onze reviews, ervaringen en beoordelingen op Trustpilot en Google
  • Uniek assortiment met hondenproducten
  • Wij doen er alles aan om je bestelling snel te versturen (1-2 dagen)
  • Alle bestellingen worden zorgvuldig ingepakt
  • Je kunt ons altijd mailen, zelfs in het weekend
  • Ben je niet tevreden? Laat het weten. Dan zoeken we een passende oplossing
  • Veilig betalen met iDeal of Paypal

Bekijk ook de Facebookpagina en de Instagram van Dierenoppas Amersfoort!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Katoenen Badjas voor Honden – Warme Hondenbadjas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *